Yhteis- ja erillishaku luonto-ohjaajan koulutukseen 23.2.-5.3.2016

Hae opiskelemaan luontoalaa Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan toimipisteeseen. Ainutlaatuinen tapa oppia, yksilölllinen polku luonto-ohjaajaksi omassa tiimissä sekä lukuisat elämykselliset retket ja oppimistapahtumat odottavat sinua Päijänteen rannalla.

Koulu ilman opettajia?

Piikipinä -tiimin koulupäivää
Unohda luennot. Meillä Koulutuskeskus Salpauksessa opitaan luontoalaa ihan eri tavalla.

Luonto-ohjaajat oppivat tiimeissä. Suurin osa ajasta kuluu suunnitellen, valmistellen ja toteuttaen erilaisia aktiviteetteja ja maastoruokailuita oikeille asiakasryhmille. Yhdessä oman tiimin kanssa suunnitellaan yhteiset tuotepaketit, hankitaan asiakkaita ja opitaan saaduista kokemuksista.Oppimistasi ohjaa valmentaja, jonka kanssa suunnittelet oman oppimispolkusi ja joka auttaa tiimiä oppimaan ja saavuttamaan tavoitteensa. Yhteinen tiimiyritys tarjoaa paljon oppimisen mahdollisuuksia. Uskomme, että asiakas paras opettaja. 


Kuva: Toni Laine
Meillä pyörivät myös ainutlaatuiset 
oppimisklubit, joissa voit oppia esim. erityisryhmien ohjaamista, kalastusmenetelmiä tai melontaa. Järjestämme vuosittain isompia tapahtumia ja retkiä, joille voit lähteä oppimaan vaikkapa talvierätaitoja tai retkipyöräilyä. Lisäksi laajennat ja syvennät osaamistasi työssäoppimis-
jaksoilla luontoalan työpaikoilla. 

Luonto-ohjaaja (luonto- ja ympäristöalan pt)

Kuva: Toni Laine
 Luontoalan koulutus on osa luonto- ja ympäristöalan perustutkintoa. Tutkinto on laajuudeltaan 180 osp, joka tarkoittaa noin 3 vuoden päätoimista opiskelua suoraan peruskoulusta tuleville. Ylioppilastutkinnon tai jonkin muun ammatillisen tutkinnon suorittaneilla on edessään keskimäärin 2 vuoden opinnot.


Luonto-ohjaajan työ on elämysten tuottamista
  

Kuva: Jari Laitinen
Luonto-ohjaajat ohjaavat erilaisia luontoaktiviteetteja maastossa ja järjestävät elämyksellisiä maastoruokailuja erilaisille koti- ja ulkomaisille asiakasryhmille. Myös luonnontuntemus, yritysosaaminen, kielitaito sekä esim. alan koneiden ja laitteiden käyttäminen ja huoltaminen ovat tärkeitä taitoja. Voit painottaa opinnoissasi vaikkapa lasten ohjaamista tai koiravaljakko-safarien opastamista sekä hankkia melonta- ja/tai köysitoiminnanohjaajan pätevyyden. Työpaikkanasi voi olla esim. ohjelmapalveluyritys Lapissa tai maatilamatkailufirma Etelä-Suomessa.

Luonto-ohjaajan työtä tehdään suurelta osin ulkona ja se on myös ajoittain fyysisesti raskasta. Siksi luonto-ohjaajan on osattava huolehtia omasta hyvinvoinnistaan maastossa esim. toimimalla turvallisesti ja ennakoiden sekä pukeutumalla ja varustautumalla oikein.

Miten haen opiskelemaan?

Jos olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon, voit hakea yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Valitse siis luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, luontoala ja Koulutuskeskus Salpaus J. Yhteishakuaika on 23.2. - 15.3.2016.

Jos olet jo suorittanut jonkin muun ammatillisen tutkinnon, hae suoraan Koulutuskeskus Salpauksen sivuilta erillishaussaMyös erillishaussa hakuaika on 23.2.-15.3.2016. Hakeminen tapahtuu täyttämällä sähköinen hakulomake ja lähettämällä se postitse osoitteeseen 

Koulutuskeskus Salpaus
Opiskelijavalinta
PL 170
15141 Lahti

Olet myös tervetullut tutustumaan luontoalan koulutukseen Asikkalan kampukselle. Valitse sopiva päivä ja tule kokeilemaan, millainen on päivä Iloisen oppimisen tivolissa!

Kysy meiltä lisää!
                     
LUONTO- JA YMPÄRISTÖALAN
PERUSTUTKINTO
Opinto-ohjaaja Katja Valtanen
Puh. 050 538 2326

Opintosihteeri Helena Moilanen
Puh. 050 403 6803


Tekstiruutu: Kuva: Jari LaitinenValmentaja Hanna Salminen, luontoala
Puh. 044 708 0645

Valmentaja Jarno Räsänen
Puh. 050-340 5570
Kuva: Pia Sorvali
”Suosittelen lähtemään Lappiin safarihommiin, jos on mahdollisuus. Onhan täällä joskus kiireistä, meluisaa ja koirat osaavat koetella hermoja. Mutta pidän siitä, että saa olla luonnossa, työskennellä koirien kanssa ja toimia asiakaspalveluhommissa. On hienoa huomata asiakkaan kasvoilta ilo, kun hän ajaa ensimmäistä kertaa koiravaljakkoa tai pitelee huskynpentua sylissä. Täällä syntyy elämyksiä.”

Tiina Vihtonen, koiravaljakko-opas, SnowRiders Safaris, Muonio (valmistui luonto-ohjaajaksi 2014)”Luonto-ohjaaja on alansa ehdoton moniottelija. Työllistyminen alalle on usein monen asian summa, mutta useimmiten oma paikka löytyy jo tuttujen kontaktien kautta kuten opiskeluaikaisesta työssäoppimispaikasta. Joillekin syntyy kouluaikana visio siitä, että haluaa tehdä asioita omilla ehdoilla. Silloin yrittäjyys Salpauksen osuuskunnassa tai omassa yrityksessä on totta.

Opiskeluaikana saatu kokemus 
vaikkapa melonnasta, kiipeilystä, retkeilystä kaikkina vuodenaikoina tai NY-yrittäjänä antavat vahvan pohjan. Osaamisen viimeisteleminen ohjaaja-auktorisoinneilla (kiipeily, melonta) voi olla tulevalle työnantajalle tai oman yrityksen liikeidean kannalta ratkaiseva tekijä." 


Jonne Salonen, kouluttaja, Dynact Oy
Salpauksessa melonta- ja kiipeily-
kouluttajana 
Kuva: Hanna Salminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti